Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
śmietana 4 łyż.
majonez 2 łyż.
cukier 2 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

Kapustę pekińską myję, osuszam i drobno szatkuję. Paprykę myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w drobną kosteczkę. Wszystko przekładam do dużej miski. Dodaję śmietanę lub jogurt i majonez, mieszam. Na koniec doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wstawiam na pół godziny do lodówki do schłodzenia. Podaję surówkę z mięsem i ziemniaczkami lub do dań z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak