Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
cebula 1 szt.
olej 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 łyżecz.
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżecz.
koperek 3 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska duszona

Kapustkę drobno szatkuje, również białe części. Cebulkę obieram, kroję w małą kostkę. Koperek myję, osuszam, drobno siekam. Na rozgrzany olej (najlepiej do dużego wysokiego rondla) wrzucam posiekaną cebulkę, rumienię lekko. Następnie dodaje poszatkowaną kapustę i posiekany koperek. Wszystko duszę pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając, w trakcie doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kucharkiem. Podaję kapustkę do ziemniaków i kotleta schabowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

perelka780 11.08.2014 09:29
dzisiaj spróbuję. jeszcze nie jadłam pekińskiej na ciepło
smerfetka79 09.05.2012 09:15
Ciekawe jak smakuje:)
smerfetka79 09.05.2012 09:15
Nie sądziłam że pekinkę można dusić, podawać na ciepło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak