Sposób przygotowania

Kapustkę drobno szatkuje, również białe części. Cebulkę obieram, kroję w małą kostkę. Koperek myję, osuszam, drobno siekam. Na rozgrzany olej (najlepiej do dużego wysokiego rondla) wrzucam posiekaną cebulkę, rumienię lekko. Następnie dodaje poszatkowaną kapustę i posiekany koperek. Wszystko duszę pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając, w trakcie doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kucharkiem. Podaję kapustkę do ziemniaków i kotleta schabowego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Nie sądziłam że pekinkę można dusić, podawać na ciepło.
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Ciekawe jak smakuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    perelka780

    dzisiaj spróbuję. jeszcze nie jadłam pekińskiej na ciepło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !