Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek w pączusiach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
ser biały 50 dag
jaja 2
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier puder do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek w pączusiach

Do miski wrzucić jaja i cukrem i rozetrzeć mikserem, mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać na stolnicę, dodać ser biały, roztarte jaja z cukrem, szczyptę sól i zagnieść ciasto. Ciasto zapewne będzie kleiło się do rąk, dlatego dobrze jest w czasie wyrabiania podsypywać mąką. Z utworzonego ciasta formujemy niewielkie kulki i smażymy je w głębokim oleju z dwóch stron, gdy już się usmażą posypujemy Pączki cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 23.06.2012 20:48
smaczne
Ewa111 08.05.2012 11:37
serowe nadzienie pyszne!
Chojłówna 23.04.2012 12:37
mniami
Chojłówna 23.04.2012 12:37
mniami
aginaa 13.04.2012 20:12
smaczne
Andysz 13.04.2012 09:08
uwielbiam pączki!
Amellia 13.04.2012 08:42
śliczne
barbara11561 12.04.2012 14:40
pyszne ,bardzo apetycznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak