Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś smażona bez panierki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
ser żółty
pieprz
sól
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
margaryna 5 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś smażona bez panierki

Pierś z kurczaka dzielimy na pół, a następnie nacinamy wzdłuż do połowy. Mięso wewnątrz delikatnie solimy oraz doprawiamy pieprzem. Kroimy długie paseczki sera żółtego i wkładamy je w otwory w mięsie. Z zewnątrz pierś z kurczaka lekko doprawiamy przyprawą do kurczaka. na patelnie rozgrzewamy margarnę i smażymy mięso po obu stronach na bardzo wolnym ogniu - po ok.10 minut z jednej strony. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 04.10.2013 11:10
bardzo apetycznie wyglada, musze zrobic...
Kuchareczka2 10.06.2012 21:35
uwielbiam
caroline1983 17.04.2012 16:07
też czasami taka robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak