Sposób przygotowania

Jeżeli używamy jabłek uprażonych już wcześniej, to należy je podgrzać (można dolać odrobinkę wody jeżeli są bardzo gęste). Do gorących jabłek wsypać 2 galaretki cytrynowe (sam proszek). Całość dokładnie wymieszać.

Na dnie formy wyłożyć biszkopty, a następnie jabłka wymieszane z galaretką. Wyrównać i odstawić do lekkiego stężenia. Następnie przygotować galaretkę pomarańczową zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedy przestygnie i zacznie lekko tężeć wylać ją na masę jabłkową. Całość schłodzić w lodówce - do całkowitego stężenia. Gorąco polecam:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam to coś dla mnie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !