Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserowy jabłecznik na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty opakowanie
galaretka cytrynowa 2 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
jabłka prażone 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Deserowy jabłecznik na zimno

Jeżeli używamy jabłek uprażonych już wcześniej, to należy je podgrzać (można dolać odrobinkę wody jeżeli są bardzo gęste). Do gorących jabłek wsypać 2 galaretki cytrynowe (sam proszek). Całość dokładnie wymieszać.

Na dnie formy wyłożyć biszkopty, a następnie jabłka wymieszane z galaretką. Wyrównać i odstawić do lekkiego stężenia. Następnie przygotować galaretkę pomarańczową zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedy przestygnie i zacznie lekko tężeć wylać ją na masę jabłkową. Całość schłodzić w lodówce - do całkowitego stężenia. Gorąco polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 02.08.2012 08:04
mniam to coś dla mnie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak