Sposób przygotowania

Kiełbaskę dowolnego rodzaju kroimy wzdłuż.Ciasto francuskie wałkujemy na blacie obsypanym delikatnie mąką i kroimy na prostokąty (wymiary muszą odpowiadać długości kiełbaski). Na prostokąt kładziemy po kiełbasce i zawijamy.Wierzch ciasta nacinamy delikatnie nożem.Całość smarujemy roztrzepanym żółtkiem.Pieczemy na blasze około 17 minut w 220s.c

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    fajnie się to prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno warto je robić.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    haffka

    robie podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    mniam mniam ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !