Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świąteczne jaja ozdobne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez tradycyjny 12 łyżeczek
pieprz 1 szczypta
szczypiorek usiekany 1 szczypta
ketchup pikantny 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: świąteczne jaja ozdobne

Do szerokiego garnka wlewamy wodę, solimy solą.Gdy zacznie wrzeć wkładamy delikatnie łyżką umyte, surowe jajka.Gotujemy 10 minut na twardo.Gdy się ugotują,zalewamy chłodną wodą.Studzimy.Obieramy ze skorupek.Każde jajko kroimy na pół,pieprzymy.Kładziemy po pół łyżeczki majonezu oraz do smaku ketchupu wraz z posiekanym i umytym szczypiorkiem.Chłodzimy w lodówce żeby majonez nie spłynął.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.04.2012 23:06
Też tak miałam.
parysek10 12.04.2012 15:50
tradycyjne potrawy są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak