Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

penne 150 gram
szpinak mrożony 200 gram
cebula 1
czosnek ząbki 3
margaryna 2 łyzki
ser żółty
szczypiore
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę - przesmażamy na margarynie z dodatkiem soli i pieprzu, a następnie dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek. W chwili kiedy cebulką się zeszkli dodajemy mrożony szpinak
Krok 1 - Penne ze szpinakiem foto
2
całość przesmażamy do czasu, aż szpinak będzie gorący (doprawiamy do smaku).
Krok 2 - Penne ze szpinakiem foto
3
Penne gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i gorące wykładamy na talerze. Na środku makaronu układamy 2-3 łyżki gorącego szpinaku, który na sam koniec posypujemy niewielką ilością drobno utartego sera żółtego
Krok 3 - Penne ze szpinakiem foto
4
Danie dekorujemy szczypiorkiem.
Krok 4 - Penne ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 12.04.2012 20:45
Lubię takie połączenie makaronu i szpinaku smażonego na maśle z czosnkiem. Bardzo smaczne.
Paweł10 12.04.2012 16:36
ekstra :-)
dwa pokoje z kuchnią 12.04.2012 14:21
jedno z moich ulubionych dań

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak