Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytki w sosie pieczeniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka pszenna 2 szkl.
mąka ziemniaczana 2 łyż.
sól 1 łyżecz.
jajko 1 szt.
sos pieczeniowy 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytki w sosie pieczeniowym

Ciepłe ugotowane ziemniaki mielę w maszynce. Do przeciśniętych, zimnych ziemniaków dodaje 1 łyżeczkę soli, całe jajko, obydwa rodzaje mąki i zarabiam ciasto. W razie czego dosypuję trochę więcej mąki. Ciasto wykładam na blat wysypany mąką, formuje wałek z ciasta. Z wałka ciasta odkrawam nożem kawałki - kopytka. Wrzucam kopytka do osolonego wrzątku i mieszam. Przykrywam garnek i doprowadzam do zagotowania. Gotuję ok. 5-8 minut aż będą miękkie. Odcedzam kopytka na durszlaku i polewam sosem pieczeniowym wykonanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 25.07.2012 19:02
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak