Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus rabarbarowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 500 g
cukier 1/2 szkl.
woda 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus rabarbarowy

Rabarbar dokładnie myję i kroję w małe kawałki. Przekładam pokrojony rabarbar do garnuszka, dodaję cukier i wlewam wodę. Następnie gotuję rabarbar w garnku ok. 15-20 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszam, aby mus nie przywarł do dna. Gdy rabarbar zrobi się miękki, zdejmuję garnek z ognia, pozostawiam do wystudzenia, po czym dokładnie miksuję masę za pomocą blendera. Stosuję mus do ciast i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 12.10.2012 09:56
super
aga130982 12.10.2012 09:56
super
SylwiaMagdaSabin 29.07.2012 11:20
a to ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak