Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galarteki z kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 szt
kukurydza 0.5 puszki
natka pietruszki kilka listków
marchew 1 szt
bulion drobiowy 2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat opakowanie
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galarteki z kurczaka

Jaja gotujemy w osolonej wodzi po czym ugotowane i lekko schłodzone obieramy i przekrajamy na połówki. Udka gotujemy ok 40minut na średnim gazie,razem z obraną marchewką. Bulion gotujemy osobno,gotowy odcedzamy. Mięso z kurczaka obieramy i kroimy drobno. Szklanki lub kubeczki wyparzamy. Na spód dajemy po plasterku marchewki, wrzucamy po listku pietruszki,po połówce ugotowanego jajka oraz po trochu kukurydzy. Na to kładziemy pokrojone mięso (nie uciskamy). Żelatynę rozpuszczamy (6łyżeczek na 1 litr) w gorącym rosole,po czym wlewamy do kubeczków z mięsem. Wynosimy w chłodne miejsce aż stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.11.2012 14:12
wyglada i smakuje bajecznie
Juleczka20 10.08.2012 09:17
uwielbiam
eli82 14.04.2012 14:20
dobre
Dorian 13.04.2012 07:48
piekne
Betka 12.04.2012 13:08
Przepięknie wyglądają;D
Katarzyna56 12.04.2012 12:56
Świetnie wygląda i pewnie też tak smakuje
anja3107 12.04.2012 11:15
troszkę inna wersja niż ja robię, ale też widzę, że bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak