Sposób przygotowania

Jaja gotujemy w osolonej wodzi po czym ugotowane i lekko schłodzone obieramy i przekrajamy na połówki. Udka gotujemy ok 40minut na średnim gazie,razem z obraną marchewką. Bulion gotujemy osobno,gotowy odcedzamy. Mięso z kurczaka obieramy i kroimy drobno. Szklanki lub kubeczki wyparzamy. Na spód dajemy po plasterku marchewki, wrzucamy po listku pietruszki,po połówce ugotowanego jajka oraz po trochu kukurydzy. Na to kładziemy pokrojone mięso (nie uciskamy). Żelatynę rozpuszczamy (6łyżeczek na 1 litr) w gorącym rosole,po czym wlewamy do kubeczków z mięsem. Wynosimy w chłodne miejsce aż stężeje.

Komentarze

  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    troszkę inna wersja niż ja robię, ale też widzę, że bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Świetnie wygląda i pewnie też tak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    Przepięknie wyglądają;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wyglada i smakuje bajecznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !