Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż waniliowy na mleku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl.
mleko 3 szkl.
cukier 3 łyż.
wanilia 1 laska
masło 1 łyż.
cynamon 1/2 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż waniliowy na mleku

Suchy ryż zalewam szklanką zimnego mleka i gotuję na średnim ogniu ciągle mieszając, aż płyn odparuje. Uzupełniam mleko systematycznie, gotując tak długo, aż ryż będzie miękki . Przy ostatniej porcji mleka dodaję wanilię (lub cukier waniliowy) i cukier. Gotowy ryż mieszam z masłem do rozpuszczenia. Podaje na ciepło oprószony cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 05.08.2012 20:33
mój smak z dzieciństwa
kanu83 29.05.2012 19:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak