Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa jabłkowa na szarlotkę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyż.
cukier 1/4 szkl.
cynamon 1 łyżecz.
rodzynki 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Masa jabłkowa na szarlotkę

Jabłka myję, obieram, wydrążam gniazda nasienne i kroję w ósemki. Przekładam jabłka do rondla, dodaję odrobinę wody i duszę pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Uprażone jabłka mieszam z bułką tartą (lub manną), rodzynkami i cukrem oraz cynamonem. Powstałą masę wykładam na podpieczony spód ciasta i piekę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 20.06.2012 09:04
pYCHA
parysek10 12.04.2012 15:54
też robię podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak