Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pischinger austriacki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
masło 200 g
cukier puder 180 g
żółtko jajek 4 szt.
wafle tortowe 7 szt.
czekolada gorzka 75 g
masło 35 g
orzechy włoskie 50 g
orzechy włoskie 200 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Pischinger austriacki

Kroki postępowania

1
Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej (można również w mikrofalówce), a żółtka utrzeć z cukrem pudrem na idealnie białą masę. Masę czekoladową połączyć z żółtkową i bardzo dokładnie wymieszać. Następnie wmieszać mielone orzechy.
Krok 1 - Pischinger austriacki foto
2
Masą smarować wafle (7 wafli, w zależności od gęstości masy, co zależy w dużej mierze od wielkości żółtek i tego jak drobno zmielone są orzechy). Wafle zawinąć w papier, przykryć obciążoną deseczką i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.
Krok 2 - Pischinger austriacki foto
3
Po tym czasie czekoladę i masło na polewę roztopić w kąpieli wodnej i oblać przygotowane wafle. Posypać posiekanymi orzechami.
Krok 3 - Pischinger austriacki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 17.04.2012 20:41
To musi być pyszne :)
Agnieszka_B 13.04.2012 07:14
Wygląda przepysznie!
suzana 12.04.2012 11:30
piękny
owocówka 12.04.2012 09:55
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak