Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ślimaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche
marmolada twarda do smarowania

Przepis i sposób przygotowania na: ślimaczki

Kroki postępowania

1
Ciasto kruche rozwałkowujemy na ok 4-5 mm. Smarujemy marmoladą i zwijamy w rulon. Kroimy na ślimaczki ok 3 cm.
Krok 1 - ślimaczki foto
2
Układamy na blaszce. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem.
Krok 2 - ślimaczki foto
3
Pieczemy na złoty kolor ok 15 - 20 minut.
Krok 3 - ślimaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.10.2014 13:01
A jak robimy to kruche ciasto, skoro jest na zdjęciu?
malaczarna23 17.05.2012 11:18
fajne:)
Małgorzata72 21.04.2012 17:51
extra
pioge7 12.04.2012 07:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak