Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajek przepiórczych i szynki carpaccio

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka carpaccio 5 plasterków
mix sałat 1 garść
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat
oliwki czarne 4 szt
pieprz
śmietana
jajka przepiórcze 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajek przepiórczych i szynki carpaccio

Mix sałat myjemy i układamy na półmisku . Jajka przepiórcze gotujemy .Następnie obieramy i kroimy na pół. Szynkę carpaccio układamy na sałatce .Robimy sos proszek sosu ziołowo-czosnkowego mieszamy z śmietana i jogurtem pół na pół .Sos mieszamy odstawiamy na 5 min ,następnie polewamy sosem sałatkę .Doprawiamy pieprzem .Ozdabiamy plasterkami oliwek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 07.06.2012 21:36
pyszna, szybka polecam
halina17 12.04.2012 11:40
takie duże jajka przepiórcze?
iwa643 12.04.2012 06:43
pyszna polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak