Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowa babka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
cukier 1 szkl
jajko 6 szt
olej 3/4 szkl
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowa babka

Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy z cukrem a potem dajemy po 1 żółtku. Mąki wsypujemy do białek po troszku. Na końcu ubijając wlewamy olej i olejek cytrynowy. Formę do babki smarujemy tłuszczem,odlewamy ok 1/3 masy i rozrabiamy z kakao. Ciasto jasne i ciasto z kakao wlewamy do formy na przemian. Pieczemy ok 50min w ok 175 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 25.05.2012 11:16
BARDZO LUBIĘ BABKĘ ...:)
Juleczka20 04.05.2012 07:46
pycha
Aneta41 23.04.2012 13:55
uwielbiam babki
kate.500 23.04.2012 07:31
sliczna
malaczarna23 15.04.2012 21:26
muszę zrobić
kbj31 13.04.2012 22:14
Rewelacyjny wygląd i pewnie smak
anemon 12.04.2012 22:20
Twoja babka z kakaowymi łatkami bardzo ładnie się prezentuje.
EWI 12.04.2012 08:59
mmmmmm.....
staropolanka5 11.04.2012 23:26
piękna baba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak