Sposób przygotowania

Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy z cukrem a potem dajemy po 1 żółtku. Mąki wsypujemy do białek po troszku. Na końcu ubijając wlewamy olej i olejek cytrynowy. Formę do babki smarujemy tłuszczem,odlewamy ok 1/3 masy i rozrabiamy z kakao. Ciasto jasne i ciasto z kakao wlewamy do formy na przemian. Pieczemy ok 50min w ok 175 stopni

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    piękna baba
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mmmmmm.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Twoja babka z kakaowymi łatkami bardzo ładnie się prezentuje.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kbj31

    Rewelacyjny wygląd i pewnie smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    sliczna
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    uwielbiam babki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    BARDZO LUBIĘ BABKĘ ...:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !