Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenne matiaski.....

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

matiasy 1 mała paczka
cukier 1 łyżeczka
pieprz mielony 1/2 łyżeczki
paryka ostra 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki
ocet jabłkowy - do smaku
ogórek 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenne matiaski.....

Kroki postępowania

1

matiasy wymoczyć ze 2 x zmieniając wodę co 20 minut - obrać 1/2 ogórka i cebulę - wymoczone matiasy wylać na sito aby odciekły

Krok 1 - wiosenne matiaski..... foto
2

matiasy pokroić w 1 cm paseczki i włożyć do miski

Krok 2 - wiosenne matiaski..... foto
3

na matiasy rozłożyć cienkie piórka cebuli - ogórek też cienko pokroić w paski i rozłożyć na cebuli - teraz posypać cukrem, pieprzem, papryką - na to skropić olejem i octem - włożyć przykryte do lodówki na 2 godziny - bardzo lekki i wiosenny smak matiasa na kolacyjkę......SMACZNEGO!!!!

Krok 3 - wiosenne matiaski..... foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.01.2013 21:31
Lubię je.
Grażyna13 27.08.2012 15:32
Lubię takie :)
Ewelina47 29.05.2012 08:51
rewelacja, lubię takie
Mysiunia 12.04.2012 08:44
fajny pomysł z tym ogórkiem :) nigdy tak nie przyrządzałam :)
Anna146 12.04.2012 05:42
oryginalna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak