Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa po francusku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
bulion drobiowy do smaku
sos sojowy 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
wino białe 5 łyżek
tymianek 2 łyżeczki
ser żółty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa po francusku

Przygotowuje 1 litr buliony drobiowo-warzywnego. Cebule obieram i smażę na masle na złoty kolor. Dodaje do bulionu i podlewam winem. Dosypuje suszony tymianek i dodaję sos sojowy. Zupa jest gotowa po 15min. Podaje z grzaneczkami i posypuje startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 07.11.2012 09:47
pycha
ewka1978 19.04.2012 14:58
Super pomysł
ronald88 12.04.2012 19:01
super
treonina 12.04.2012 16:04
zupy cebulowej z winem jeszcze nie robiłam - spróbuję :-)
agunesu 12.04.2012 09:18
no niezly przepis na zupke. Ja bym jeszcze wszystko zmiksowala i zrobila z tego krem z grzankami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak