Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z gulaszem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wiepszowe na gulasz 0,5 kg
cebula 1 szt
śmietana 0,5 szklanka
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
czarny pieprz 4 ziarenka
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżek
makaron kolorowy 200 g
bulion 2 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z gulaszem

Pokrojone na kawałeczki mięso i posiekaną cebulę podsmażamy na maśle.

Zalewamy bulionem i doprawiamy wyciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i cayenne.

Dusimy pod przykryciem około 40 minut.

Mąkę dodajemy do śmietany, dokładnie mieszamy aby nie było grudek, wlewamy do mięsa.

Dusimy jeszcze około 10 minut po czym dodajemy przecier i mieszamy.

Jeśli trzeba doprawiamy do smaku.

Do gulaszu wrzucamy ugotowany, osączony makaron i mieszamy.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 17.05.2012 00:53
ekstra!
Justyna Jussstiii 13.04.2012 10:23
super
Karolinka111 12.04.2012 00:18
pycha jutro bede robiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak