Sposób przygotowania

W rondlu zagotować wodę z solą i maslem. Na wrzącą wodę wsypać mąkę i ciągle mieszając drewnianą lyzką, aby nie porobily się grudki, mieszać tak dlugo, aż ciasto uformuje sie w kulę odstającą od ścian rondla. Lekko przestudzić , dodawać po jednym jajku caly czas ucierając, aż ciasto stanie się gładkie i lśniące. Nagrzac piekarnik do 200 stopni, na wyłożoną pergaminem blachę wyciskać porcje ciasta. Piec 30 - 40 min. Po upieczeniu nadziewać dowolnym farszem słodkim lub slonym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    super wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    wygladaja pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    ale pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wyszły świetnie! mnie niestety tak ładnie jeszcze nigdy się nie upiekły
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    dziękuję bardzo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    moje ulubione;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszności.
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    a ja nie umiem robic i podziwiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    ale to naprawde proste, spróbuj mi wyszly takie kurczaki ale fajnie bo te robiłam akurat na wielkanoc, a takich ladnych okrągłych to też nie bardzo :) a może eklery z tego ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !