Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona piers z kaczki z sosem pomaranczowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piers z karczki 1
cukier drobny 35 gram
pomarańcza 1
marchewka 1
cukinia 1
rosół z kurczaka 150 ml
ocet winny 1 z sherry

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona piers z kaczki z sosem pomaranczowym

1. Podsmaz piers z kaczki, az sie zarumieni.(Pamietaj, aby zaczac posmazanie skora do spodu). Nastepnie przeloz do naczynia zaroodpornego i wstaw do piekarnika na 10 min, 180C.
2.Sos - na patelni skarmelizuj cukier.
Dodaj sok z pomaranczy oraz ocet winny z sherry. Gotuj przez kilka minut. Nastepnie wlej przygotowany bulion i gotuj przez kolejne kilka minut albo do momentu, kiedy sos zgestnieje. Dodaj starta skorke z pomaranczy, sol, pieprz.

Podawaj z uparowana marchewka i cukinia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.06.2012 20:29
musi być pyszna, super!!!!
Rafał10 02.05.2012 18:14
uwielbiam kaczkę z pomarańczą mmmm PYCHA !
mariel78 29.04.2012 08:21
słodki przepis :)
Andysz 26.04.2012 20:05
rewelacja;)
caralajna 11.04.2012 22:10
kaczka na słodko jest wyjątkowo smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak