Sposób przygotowania

Rodzynki namoczyć w rumie.
Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni i ostudzić.
Twaróg zmiksować z żółtkami, stopionym masłem, esencją waniliową i cukrem pudrem.
Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody i odstawić na kilkanaście minut do spęcznienia.
Zagotować szklankę śmietany i rozpuścić w niej żelatynę.
Dolać resztę schłodzonej śmietany i wymieszać.
W międzyczasie posiekać orzechy, osączyć rodzynki - dodać płatki migdałowe, suszoną żurawinę i kandyzowaną skórkę pomarańczową.
Bakalie wymieszać z masą serową, a na końcu wlać śmietanę z rozpuszczoną żelatyną - dokładnie wymieszać.
Masą napełnić formę w kształcie babki i wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.

Komentarze

  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    jeszcze nigdy nie robiłam, kiedyś spróbuję :)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów i zapoznania z moimi pomysłami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię paschę i robię na Wielkanoc ale mam trochę inny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    nigdy nie robiłam paschy, chyba będę musiala za to sie zabrać:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !