Sposób przygotowania

Gruszki myję, obieram ze skórki, usuwam gniazda nasienne i kroję w kawałki lub plasterki. Na patelni rozgrzewam masło, gdy się rozpuści, dodaję cukier i chwilkę razem smażę, aż zacznie się karmelizować. Wtedy wkładam na patelnię z karmelową masą plastry lub kawałki gruszek. Duszę około 7-8 minut, aż owoce będą miękkie i ładnie przyrumienione. Karmelizowane gruszki podaję do deserów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Ciekawe przepis naprawdę ; - )
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    fajniutkie i pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    tom

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !