Sposób przygotowania

Ogórki myję dokładnie pod bieżącą wodą, obieram ze skórki i kroję na cienkie plasterki. Przekładam plasterki ogórków do miseczki. Oprószam solą i odstawiam, po chwili odlewam z ogórków sok. Cytrynę sparzam, wyciskam sok z połowy cytryny. Koperek myję, osuszam i bardzo drobno siekam, dodaję do poszatkowanych ogórków. Mieszam wszystko ze śmietaną, sokiem z cytryny, doprawiam na koniec do smaku cukrem i pieprzem. Mizerię podaję jako dodatek do obiadu. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona, wyjęta prosto z lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    uwielbiam to mizeria tradycja ;p
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    lubię mizerię na słodko, wiele osób robi tylko na słono

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !