Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
jabłko 1 szt.
majonez 3 łyżecz.
olej 2 łyż.
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka

Kapustę pekińską przekrawam na pół i drobno szatkuję. Jabłko myję, obieram i ścieram na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Z cytryny wyciskam sok, odstawiam. W misce mieszam poszatkowaną kapustę i starte jabłko skropione sokiem z cytryny. Wlewam olej i majonez i dokładnie mieszam. Doprawiam całość szczyptą soli i cukru i dokładnie mieszam. Wstawiam na pół godziny do lodówki. Surówkę podaję do obiadu jako dodatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 07.09.2013 21:18
uwielbiam takie
Zoso 09.08.2012 23:03
smaczny dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak