Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica w parówce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt.
jajko 2 szt.
parówki 2 szt.
szczypiorek 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica w parówce

Paprykę myję, obieram i przekrawam na krążki. Parówki obieram z osłonek, przekrawam na pół. Na patelni rozgrzewam olej, wykładam krążki papryki i okręgi wykonane z parówek spiętych małą wykałaczką. Po chwili wbijam w okręgi parówkowe jajka. Posypuję solą i pieprzem. Smażę do ścięcia jajek. Podaje posypane posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.07.2012 22:18
pomysłowe
caffee_tea 11.04.2012 18:58
dobre, dobre ; )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak