Sposób przygotowania

Przygotować farsz. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Mięso ugotować (może być z udek czy skrzydełek kurczęcych), obrać i zemleć w maszynce. Można dodać trochę obranej i ugotowanej włoszczyzny z rosołu i/lub pokrojone ugotowane grzyby. Mięso wymieszać z przyprawami i podsmażoną cebulą. Doprawić do smaku i ewentualnie dolać troszkę rosołu jeśli farsz jest za bardzo gęsty.
Na każdy naleśnik nałożyć łyżkę farszu, złożyć w kopertę. Zanurzyć każdego krokieta w roztrzepanym (doprawionym solą i pieprzem) jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej na patelnię. Smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !