Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały barszczyk na wędzonce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z wędzonki 2 litry
czosnek 1
zakwas do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3-4
jajko ugotowane na twardo 3
kiełbasa 20 dkg
śmietana 12% 180 ml
ziele angielskie 5-6
chrzan do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biały barszczyk na wędzonce

Najpierw Jaja ugotować na twardo, kiełbasę wrzucić do gotującej wody i chwilkę pogotować. Do wywaru z wędzonki należy dodać do smaku zakwas, liść laurowy, ziele angielskie, zetrzeć chrzan i zagotować. Zdjąć z ognia i powoli wlać 12% śmietanę (wcześniej śmietanę należy rozrobić w niewielkiej ilości gorącego wywaru). Wymieszać. Pod koniec gotowania doprawić barszcz przyprawami. Po ugotowaniu, barszcz podajemy z jajkami, kiełbasą i czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 06.09.2012 08:15
pycha
caffee_tea 31.07.2012 21:23
super przepis
Elżbieta17 13.04.2012 21:29
super:)
Amellia 13.04.2012 08:42
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak