Sposób przygotowania

Ciasto:
4 jajka,
1/2 kost. margaryny,
3/4 szkl. cukru,
szkl. mąki,
budyń czekoladowy,
2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 szkl. mleka.

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 jajku. Dodać mąkę z proszkiem. Wsypać budyń oraz wlać mleko. Ciasto wylać na blaszkę. Piec 35-40 min w temp. 180st.

MASA WIŚNIOWA:
słoik wydrylowanych wiśni w zalewie (720 ml),
galaretka wiśniowa.

Wiśnie odsączyć. Sok połączyć ze szkl. wody, zagotować. Wsypać galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Wystudzić. Dodać wiśnie. Tężejące wyłożyć na ciasto.

ŚMIETANA:
1/2 l kremówki,
op. cukru waniliowego,
1/2 łyżeczki cynamonu,
1 1/2 łyżki żelatyny.

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody. Ubijając, wlać żelatynę i wsypać cynamon. Wyłożyć na masę wiśniową. Na 3 godz. wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wspaniałe ciasto!
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    bardzo chętnie się poczęstuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    musi smakować wspaniale, bo tak też wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !