Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki babci Jasi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wołowe 1 kg
cebula 1
marchew 2
majeranek do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mąka 1 łyżka
bulion wołowy 2 litry
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki babci Jasi

Obieramy cebulę, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na złoty kolo dodajemy do niej mąkę i chwilkę podsmażamy. W garnku gotujemy 1,5litra bulionu wołowego. Resztę bulionu wlewamy na patelnie i podsmażamy z cebulą i mąką. Wkładamy flaczki do garnka z bulionem i gotujemy tak aby były miękkie. do flaczków dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i gotujemy aż będzie miękka. Dodajemy do garnka zawartość z patelni, chwileczkę gotujemy a pod koniec dodajemy kucharek, pieprz i majeranek do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 28.05.2012 10:00
smaczne
monika1968 16.05.2012 14:24
Pyszności
Jodaj 15.05.2012 11:45
uwiebiam:)
Adamorek 23.04.2012 23:51
nie lubię
pacpaw 18.04.2012 20:20
świetnie zrobione
adam1f 15.04.2012 08:10
dobre
Izabela/bella81 13.04.2012 10:07
bardzo lubię
Andysz 12.04.2012 13:32
Uwielbiam flaczki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak