Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier dekoracyjny do pierniczków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szt.
cukier puder 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier dekoracyjny do pierniczków

Białko kurze ucieram z cukrem pudrem drewnianą pałką w makutrze. Dokładnie rozcieram aby nie było żadnej grudki. Stopniowo dodaję więcej cukru pudru jeśli zajdzie taka potrzeba (wszystko zależy od rozmiaru jajka). Lukier ma być bardzo gęsty, na tyle, aby można było z niego zrobić wzorek. Lukier przekładam do foliowego woreczka strunowego, odcinam maleńki rożek i przez ten mały otworek dekoruję ciastka, pierniczki czy ciasta. Lukier można barwić barwnikami spożywczymi, w tym przypadku musicie dodać więcej cukru pudru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak