Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka w sosie kajmakowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
biszkopty okrągłe
krówki 200-300 g
masło
Cynamon mielony Prymat
cukier waniliowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka w sosie kajmakowym

Jabłka powinny być z takiego gatunku, który się nie rozpada za szybko w wysokiej temperaturze.
Obrać je i pokroić w cząstki.
Posypać cynamonem, cukrem waniliowym i wymieszać.
Formę do zapiekania grubo wysmarować masłem, wyłożyć biszkoptami, uzupełnić kawałkami biszkoptów wszelkie szczeliny.
Na biszkoptach ułożyć jabłka.
Krówki pokroić w mniejsze kawałki i obsypać nimi jabłka.
Naczynie nakryć lub osłonić alu-folią.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 25-30 minut.
Podawać można z lodami i bitą śmietaną lub samodzielnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 30.07.2012 17:02
super
kasienka23 03.06.2012 13:34
świetny deser, chętnie wypróbuję
Habibi 12.04.2012 00:27
Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów i zapoznania się z moimi pomysłami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak