Sposób przygotowania

Masło rozpuścić w rondelku. Skórkę z cytryny zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki. Białka jaj oddzielić od żółtek, Do żółtek dodać cukier i miksować do czasu, aż masa będzie jasna. Do masy żółtkowej dodać stopione masło, mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny i zmiksować na gładką masę. Pianę z białek ubić na sztywno, dodać do reszty ciasta i delikatnie wymieszać. Formę dokładnie wysmarować masłem, wlać ciasto. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto wystudzić. Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem na gładki lukier, posmarować nim ciasto. Posypać kandyzowaną skórką pomarańczy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wygląda fantastycznie;):)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna a wygląda jak z obrazka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    rewelacyjna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    super wyglada!!! nie mozna sie napatrzec!
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Piękna babka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !