Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler naciowy 2 łodygi
pietruszki 1 szt.
marchew 1 szt.
cebula 1/2 szt.
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 1/2 szt.
masło 2 łyż.
pomidory 2 puszki
koncentrat pomidorowy 4 łyżecz.
zioła 3 łyż.
kumin 1/2 łyżecz.
woda 3/4 litra
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
chili 1 szczypta
cukier 1/2 łyż.
feta 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z fetą

W rondlu rozgrzewam dwie łyżki masła. Marchew i pietruszkę myję, obieram ze skórki i ścieram na dużych oczkach na tarce. Cebulę, paprykę,seler naciowy i czosnek drobno siekam. Warzywa dodaję do rondla i smażę na małym ogniu przez około 15-20 minut. Po tym czasie zalewam 1/4 szklanki wody. Dodaję pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i wodę. Doprowadzam do zagotowania. Dodaję posiekane świeże zioła i kumin. Gotuję na małym ogniu przez 25 minut. Miksuję zupę. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, chilli i cukrem. Do talerzy nalewam zupę. Posypuję każdą porcję pokruszoną fetą. Podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 12.04.2012 19:01
super
Justyna87 11.04.2012 15:39
fajne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak