Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z galaretek i serka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 szt.
galaretka agrestowa 1 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżecz.
serek waniliowy 300 g
truskawki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z galaretek i serka

Każdą z galaretek rozpuszczam w osobnym naczyniu w 500 ml wody, pozostawiam do ostudzenia. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody, zostawiam do ostudzenia. Serek homo mieszam z ostudzoną żelatyną. Do pucharków nalewam galaretkę agrestową, wstawiam do lodówki. Kiedy stężeje galaretka wylewam masę serkową, wstawiam do lodówki, wylewam kolejną galaretkę truskawkową, znów wstawiam do schłodzenia, następnie wylewam galaretkę cytrynową, potem masę serkową i wstawiam do lodówki. Po całkowitym stężeniu galaretek i masy serkowej deser dekoruję rozmrożonymi truskawkami i od razu podaję.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 01.08.2012 15:07
pycha
Smerfetka250 16.04.2012 13:52
lobię to
Kamila/kami007 12.04.2012 00:16
mniam
Monika78 11.04.2012 18:58
pychotka:)
zdzichu 11.04.2012 16:07
pycha
monika1968 11.04.2012 15:47
Ślicznie wygląda
Paweł10 11.04.2012 15:45
pysznie wygląda :-)
Justyna87 11.04.2012 15:39
ładne i na pewno pyszne :-)
Kekerboom 11.04.2012 15:35
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak