Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy domowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1 szklanka
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy domowe

Białka ubić z cukrem na sztywno.
Nakładać łyżką na papier do pieczenia.
Bezy włożyć do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i suszyć przez 3 godziny przy uchylonych drzwiczkach.
jeśli robimy je wieczorem , to po upływie 3 godzin wyłączyć piekarnik, zamknąć go i tak bezy zostawić do rana.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 01.12.2012 14:57
pycha
AURELKA 15.09.2012 14:07
uwielbiam
treonina 11.04.2012 17:09
proste i smaczne :-)
agunesu 11.04.2012 16:59
uwielbiam bezy
parysek10 11.04.2012 15:13
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak