Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miski, dodać do niej 2 jajka oraz rozpuszczoną margarynę ( pół kostki), proszek do pieczenia i cukier zwykły. Z tych składników zagnieść ciasto. Blachę dobrze wysmarować i wyłożyć na nie wyrobione ciasto. Popiec przez ok. 20 minut w średnio rozgrzanym piekarniku. W międzyczasie rozrobić ser. Ucierając go z ; budyniem, rozpuszczoną margaryną (0,5 kostki), cukrem pudrem i 1 całym jajkiem. Na podpieczony spód wyłożyć najpierw masę makową, na to masę serową. Zapiekać w piekarniku około 50 minut. Na wierch można zrobić polewę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    niezle ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    takie połączenie lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię to ciasto.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo dobre ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !