Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę,dodać pokrojoną marchew,razem przesmażyć, doprawić solą i cukrem. Zalać gorącym y=wywarem i gotować 40 minut przecedzić.Warzywa przetrzeć lub zmiksować połączyć z wywarem. Groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 8 minut. Osączyć i dodać do zupy. Podgrzać, przyprawić, zabielić śmietaną,posypać koperkiem.
Podawać z groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    zupy kremowe są dobre...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    takie lubię
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    moja ulubiona zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię takie zupy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !