Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowy z gruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szkl.
cukier 3 łyż.
masło 2 łyż.
kakao 2 łyż.
mąka ziemniaczana 2 łyż.
żółtko jajek 2 szt.
gruszka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowy z gruszką

Z mleka odlewam pół szklanki, a resztę wlewam do rondla i doprowadzam do zagotowania z cukrem i masłem. Do 1/2 szkl. mleka dodaję żółtka, mąkę ziemniaczaną i kakao. Dokładnie mieszam aby nie było grudek. Gdy mleko zacznie się gotować wlewam zawartość szklanki. Szybko mieszam aż budyń zgęstnie i nie będzie miał grudek. Gotuję chwilę. Po czym zdejmuję rondel z ognia, przelewam do miseczek. Gruszkę kroję w plasterki. Podaję gorący budyń z gruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 09.08.2012 17:31
pyszne
Patrycja35 11.04.2012 12:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak