Sposób przygotowania

Mięso zmielić w maszynce lub pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę i pieczarki, doprawić wymienionymi przyprawami. Dusić około 1 godz. Zaprawić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie ( ok 1 łyżka na 1/3 kubka wody).
Obrane ziemniaki i 1 cebulę zetrzeć na tarce, odlać wodę. Dodać 2 jajka. trochę mąki, sól i pieprz. Wyrobić ciasto na placki ziemniaczane. Na niewielkiej ilości tłuszczu usmażyć placek na całej patelni.
Placek zdjąć na talerz, zgiąć na pół, do środku nałożyć mięsa z sosem. Na wierzch zetrzeć żółty ser i ozdobić kiszonym ogórkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !