Sposób przygotowania

Jajka gotuję na twardo. Po ugotowaniu studzę jajka, obieram i kroję każde wzdłuż na pół. Biały ser rozdrabniam w miseczce widelcem, dodaję sól i pieprz, mieszam i formuję z niego niewielkie kulki. Przymocowuję serowe kulki do połówek jajek. Z pokrojonych czarnych oliwek robię kaczuszkom oczy, a z ugotowanej i pokrojonej marchewki dzióbki. Nakładam majonez na skrzydełka kaczuszek. Na środek talerza wysypuję kilka łyżek osączonej kukurydzy z puszki. Dookoła talerza układam ugotowane różyczki brokuła, paseczki pomidora, plastry marchewki. Ozdabiam natką pietruszki i od razu podaję.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ale "słodziutkie"...;) po prostu super...:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    świetne kaczuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ale świetne! gratuluję pomysłu! takie kaczuszki to nawet dzieci z chęcią zjedzą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !