Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy, dzielimy na porcje (ja miałam podudzia więc nie musiałam dzielić). Doprawiamy przyprawami według uznania i przekładamy do brytfanki. W małym rondelku rozpuszczamy 3 łyżki masła i miód. Kiedy się połączą polewamy kurczaka i pieczemy w 200 stopniach około 45 minut, aż mięso będzie miękkie.
Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy na maśle, kiecy pieczarki puszczą wodę, odlewamy ją i dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i podsmażamy, aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy razem z upieczonym kurczakiem.

Danie można również podawać z ziemniakami bądź ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ale połaczenie miód i pieczarki dla mnie zbyt odważne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Smakuje wysmienicie, polecam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    Jak z pieczarkami, to na pewno pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !