Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w miodzie z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4
miód 3 łyżki
masło 1
pieczarki 250 dag
cebula 1
sól
pieprz
smietana 18% 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w miodzie z pieczarkami

Kurczaka myjemy, dzielimy na porcje (ja miałam podudzia więc nie musiałam dzielić). Doprawiamy przyprawami według uznania i przekładamy do brytfanki. W małym rondelku rozpuszczamy 3 łyżki masła i miód. Kiedy się połączą polewamy kurczaka i pieczemy w 200 stopniach około 45 minut, aż mięso będzie miękkie.
Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy na maśle, kiecy pieczarki puszczą wodę, odlewamy ją i dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i podsmażamy, aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy razem z upieczonym kurczakiem.

Danie można również podawać z ziemniakami bądź ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 09.05.2012 11:08
pyszne
kate.500 03.05.2012 12:52
pycha
edi 13.04.2012 20:22
Jak z pieczarkami, to na pewno pyszne:)
Anna69 12.04.2012 21:05
Smakuje wysmienicie, polecam.
iziona 11.04.2012 13:14
Ale połaczenie miód i pieczarki dla mnie zbyt odważne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak