Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski rybne z pesto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 2 filety
pesto 4 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwa 1/2 szkl.
cytryna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski rybne z pesto

Kroki postępowania

1
Filety z ryby o białym mięsie np. pangi oprószam delikatnie solą i pieprzem. Każdy filet przekrawam wzdłuż na dwie lub cztery części (zależy to od wielkości filetu rybnego). Każdy pasek filetu smaruję bazyliowym pesto, zwijam jak roladkę i spinam małą wykałaczką.
Krok 1 - Zawijaski rybne z pesto foto
2
Rybne roladki smażę na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obydwu stron po kilka minut pod przykryciem na niewielkim ogniu.
Krok 2 - Zawijaski rybne z pesto foto
3
Po usmażeniu kładę roladki rybne na ręczniku papierowym i osączam z nadmiaru tłuszczu. Podaję z kawałkiem cytryny.
Krok 3 - Zawijaski rybne z pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 11.04.2012 17:47
świetne:)
suzana 11.04.2012 11:42
pyszne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak