Sposób przygotowania

Ziemniaki szoruję, obieram, myję i kroję wzdłuż w nieduże łódeczki. Na dużej patelni rozgrzewam łyżkę oleju, przekładam na nią 1/3 część ziemniaków i smażę na średnim ogniu ok. 5 minut z jednej strony, przewracam, smażę 5 minut z drugiej strony. Następnie doprawiam łódeczki ulubionymi przyprawami i ziołami, przykrywam patelnię i smażę kolejne 5 minut. Smażę dotąd aż ziemniaki będą na zewnątrz złociste, a środku miękkie. Podaję z sosem czosnkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    mi nigdy nie wychodzą ;/
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    dobre na impreze jako zakaska
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    fajniutkie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !