Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6 sztuki
jajko 2 sztuki
szczypiorek 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
marchewka ugotowana 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuk
szynka 5 plastrów
pieprz szczypta
sól szczypta
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat panierowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

Ugotowane jajka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać pokrojony drobno szczypiorek, pokrojoną w kostkę szynkę, drobno pokrojoną marchewkę i paprykę, 2 całe jajka,3 łyżki bułki tartej, pieprz i sól do smaku.
Wymieszać dokładnie, formować kotleciki, maczając rękę w wodzie.
Panierować w bułce tartej, smażyć na oleju na złoty kolor, na małym ogniu.

Podałam z ryżem z drobniutko pokrojoną papryką, szczypiorkiem i marchewką oraz gotowaną marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.03.2013 21:29
wyglądają przepysznie
Renataj 16.03.2013 10:03
Te czerwone dodatki /marchew i papryka/ bardzo ożywiają tradycyjne kotlety jajeczne.
Wacław 08.05.2012 10:39
pyszne danie !
pacpaw 13.04.2012 23:55
muszę również swoje jajeczne urozmaicić o kolorowe warzywa. Moje są zbyt monotonne - prawie z samych jajek
ronald88 13.04.2012 15:31
super polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak