Sposób przygotowania

Ugotowane jajka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać pokrojony drobno szczypiorek, pokrojoną w kostkę szynkę, drobno pokrojoną marchewkę i paprykę, 2 całe jajka,3 łyżki bułki tartej, pieprz i sól do smaku.
Wymieszać dokładnie, formować kotleciki, maczając rękę w wodzie.
Panierować w bułce tartej, smażyć na oleju na złoty kolor, na małym ogniu.

Podałam z ryżem z drobniutko pokrojoną papryką, szczypiorkiem i marchewką oraz gotowaną marchewką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    muszę również swoje jajeczne urozmaicić o kolorowe warzywa. Moje są zbyt monotonne - prawie z samych jajek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Te czerwone dodatki /marchew i papryka/ bardzo ożywiają tradycyjne kotlety jajeczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wyglądają przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !